voorpagina ● landenlinks  ● contact

over Aruba

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


de ideale reisperiode
De wensen van individuele reizigers kunnen flink verschillend zijn en het weerpatroon van voorgaande jaren biedt geen garantie voor hoe het weer er op een bepaald moment in de toekomst uit zal zien. Gebruik de informatie op deze site dan ook als richtlijn en niet als absolute wetenschap. Het is daarom altijd aan te raden om het huidige weer te bekijken voordat er vertrokken wordt.
Meer over weer & klimaat

  Aruba beste reisperiode

Het aangename warme klimaat van Aruba zorgt ervoor dat je eigenlijk het hele jaar door naar Aruba kunt vliegen. De temperatuur ligt vrijwel constant op een aangenaam niveau voor wie op zoek is naar warm weer en de zon schijnt uitbundig. Het aantal dagen dat de zon niet te zien is is vrij klein, maar de kans is wel aanwezig. Er zijn eigenlijk twee fenomenen waar je rekening mee moet houden. In de maand september valt de vrijwel altijd aanwezige passaatwind weleens weg, waardoor het ineens veel warmer aanvoelt dan het is. De vrij hoge relatieve luchtvochtigheid draagt daar vooral ook aan bij. Deze maand is de voorloper van een klein regenseizoen dat in oktober volgt. Deze regenperiode houd aan tot medio december. Verwacht geen wekenlange moessonperiodes, maar een verhoogde kans op regenbuien en vooral ook een grotere kans op zware buien.

Hoogseizoen
Het echte hoogseizoen op Aruba begint half december. Vanaf dat moment zie je een flinke toename in het aantal Amerikanen dat naar Aruba komt. Rond de feestdagen is het topdrukte op Aruba. Wie niet op tijd boekt die zal dan heel veel moeite moeten doen om nog een vliegticket te vinden of daarvoor zeer diep in de buidel moeten tasten. Datzelfde geldt voor hotelkamers. Sowieso liggen de prijzen tijdens het hoogseizoen al een stukje hoger op Aruba. Kamerprijzen kunnen zomaar vijftig procent of meer hoger liggen dan tijdens het laagseizoen. Dit houdt aan rond half april. De maanden juli en augustus gelden als middenseizoen. Vliegtickets zijn tijdens deze maanden vaak ook wat duurder.

Orkanen
Aruba ligt net ten zuiden van het gebied waar in de periode juni-december tropische stormen en orkanen voorkomen. De kans dat Aruba vol getroffen wordt is dan ook vrij klein, echter niet onmogelijk. Wel is er kans dat de nabijheid van tropische stormen of orkanen ervoor zorgt dat Aruba gedurende enkele dagen te maken krijgt met zware regenval en toenemende wind. Hoewel het voor Nederlandse begrippen dan om noodweer gaat, is er nog geen sprake van getroffen worden door een orkaan.
 

wat is de beste reisperiode?
Een beste reisperiode aanduiden is niet gemakkelijk, omdat het deels te maken heeft met persoonlijke voorkeuren, de lichamelijke conditie van de reiziger en wisselende omstandigheden. Zo zijn er wintersportgebieden waar je normaal gesproken van november tot en met april uitstekend kunt skiŽn, maar er ook jaren zijn waarbij er soms een slechte maand tussenzit. Hetzelfde geldt voor zomerse weersomstandigheden. Het moment waarop het weer een langdurig warm en zomers karakter krijgt is niet altijd gelijk. Feit is dat een zonvakantie in het noorden van Europa ondenkbaar is in januari en dat je in juli niet aan wintersport hoeft te denken in het zuiden van Europa. De beste reisperiodes zijn globale indicaties op basis van langjarige klimaatgegevens en gemiddelde voorkeuren van reizigers.
meer over beste reisperiodes
beste reisperiode per land
beste reistijd voor zonvakantie in Aruba
het klimaat van Aruba
... meer handige sites

© landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen