voorpagina ● landenlinks  ● contact

over Curaçao

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


de ideale reisperiode
De wensen van individuele reizigers kunnen flink verschillend zijn en het weerpatroon van voorgaande jaren biedt geen garantie voor hoe het weer er op een bepaald moment in de toekomst uit zal zien. Gebruik de informatie op deze site dan ook als richtlijn en niet als absolute wetenschap. Het is daarom altijd aan te raden om het huidige weer te bekijken voordat er vertrokken wordt.
Meer over weer & klimaat

  Curaçao beste reisperiode

Het aangename warme klimaat van Curaçao zorgt ervoor dat je eigenlijk het hele jaar door naar het zonovergoten Curaçao kunt vliegen. De beste reisperiode wordt eigenlijk vooral bepaald door je persoonlijke omstandigheden, een kort seizoen met hogere neerslagkansen op Curaçao en de seizoenen wat betreft drukte en prijzen voor de vliegtickets en accommodaties. Het subtropische klimaat van Curaçao staat garant voor middagtemperaturen die zelden onder de 28 graden Celsius uitkomen. Warmer dan 34/35 graden wordt het ook zelden. Voor liefhebbers van zon, zee en strand zijn de temperaturen dus eigenlijk altijd ideaal. De vrijwel altijd aanwezige passaatwind brengt vaak iets verkoeling.

Hoogseizoen
Het hoogseizoen op Curaçao valt eigenlijk in twee periodes. Het grote hoogseizoen is gedurende de Nederlandse wintermaanden: van december tot medio april. Dat maakt van Curaçao een vrij drukke maar uitstekende winterzonbestemming. Houd er rekening mee dat het vooral rond de feestdagen erg duur kan zijn om naar Curaçao te reizen. Dat zit vooral in de hoge prijzen voor vliegtickets, wat deels veroorzaakt wordt door de verhouding tussen vraag en aanbod in december. Een tweede hoogseizoensperiode wordt gevormd door de maanden juli en augustus. Dit komt vanwege de schoolvakanties in onder andere Nederland. De luchtvaartmaatschappijen schroeven dan de vliegticketprijzen vaak ook wat op, de accommodaties hebben te maken met en hogere bezettingsgraad en je zult merken dat je sommige categorieën huurauto's tijdig zult moeten reserveren om er niet naast te grijpen.

Orkanen
Curaçao ligt net ten zuiden van het gebied waar in de periode juni-december tropische stormen en orkanen voorkomen. De kans dat Curaçao vol getroffen wordt is dan ook vrij klein, echter niet onmogelijk. Wel is er kans dat de nabijheid van tropische stormen of orkanen ervoor zorgt dat Curaçao gedurende enkele dagen te maken krijgt met zware regenval en toenemende wind. Hoewel het voor Nederlandse begrippen dan om noodweer gaat, is er nog geen sprake van getroffen worden door een orkaan.
 

wat is de beste reisperiode?
Een beste reisperiode aanduiden is niet gemakkelijk, omdat het deels te maken heeft met persoonlijke voorkeuren, de lichamelijke conditie van de reiziger en wisselende omstandigheden. Zo zijn er wintersportgebieden waar je normaal gesproken van november tot en met april uitstekend kunt skiën, maar er ook jaren zijn waarbij er soms een slechte maand tussenzit. Hetzelfde geldt voor zomerse weersomstandigheden. Het moment waarop het weer een langdurig warm en zomers karakter krijgt is niet altijd gelijk. Feit is dat een zonvakantie in het noorden van Europa ondenkbaar is in januari en dat je in juli niet aan wintersport hoeft te denken in het zuiden van Europa. De beste reisperiodes zijn globale indicaties op basis van langjarige klimaatgegevens en gemiddelde voorkeuren van reizigers.
meer over beste reisperiodes
beste reisperiode per land
beste reistijd voor zonvakantie in Curaçao
het klimaat van Curaçao
... meer handige sites

© landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen