voorpagina ● landenlinks  ● contact

over Cyprus

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


de ideale reisperiode
De wensen van individuele reizigers kunnen flink verschillend zijn en het weerpatroon van voorgaande jaren biedt geen garantie voor hoe het weer er op een bepaald moment in de toekomst uit zal zien. Gebruik de informatie op deze site dan ook als richtlijn en niet als absolute wetenschap. Het is daarom altijd aan te raden om het huidige weer te bekijken voordat er vertrokken wordt.
Meer over weer & klimaat

  Cyprus beste reisperiode

Cyprus heeft een warm mediterraan klimaat met lange zomers. Het officiële toeristenseizoen op Cyprus loopt dan ook van half mei tot half oktober. Wie Cyprus bezoekt moet er rekening mee houden dat het in het Troödosgebergte altijd (flink) koeler is dan langs de kust. Het temperatuurverschil kan tussen de 10 en vijftien graden liggen, waarmee dat gebied in de zomer juist aangenaam kan zijn omdat het daar dan niet snikheet wordt. In de winterperiode geldt dat het landinwaarts koeler is dan langs de kust, in de zomer is het juist overwegend warmer in bijvoorbeeld de hoofdstad Nicosia.

 

Zonvakanties
Vanaf maart of april begint het af en toe al zeer aangenaam te worden op Cyprus. De maand mei is de echte overgang naar aangenaam warm weer, waarbij de eerste helft van de maand nog twijfelachtig kan zijn. De beste periode voor een zonvakantie is vanaf half mei tot half oktober. De zon schijnt dan uitbundig en de temperaturen liggen overdag vrijwel altijd boven de 25 graden, in juli en augustus de meeste dagen zelfs boven de 30 graden.
Vanaf half oktober tot Kerst zijn er nog veel aangename dagen, maar merk je vooral 's avonds dat het meer afkoelt. Tevens is het eiland dan een stuk minder levendig wat Cyprus voor veel toeristen minder gezellig maakt.

Wintersport
In het Troödosgebergte is in de winter skiën mogelijk. Het beste kun je terecht in januari en februari, maar ook de maanden december en maart en in wat mindere mate november en april zijn potentieel goede wintersportmaanden op Cyprus.

Stedentrips
De beste maanden voor stedentrips zijn april, mei, oktober en november. De zomerperiode is te warm en in de winter is er een redelijke kans op natte dagen.

wat is de beste reisperiode?
Een beste reisperiode aanduiden is niet gemakkelijk, omdat het deels te maken heeft met persoonlijke voorkeuren, de lichamelijke conditie van de reiziger en wisselende omstandigheden. Zo zijn er wintersportgebieden waar je normaal gesproken van november tot en met april uitstekend kunt skiën, maar er ook jaren zijn waarbij er soms een slechte maand tussenzit. Hetzelfde geldt voor zomerse weersomstandigheden. Het moment waarop het weer een langdurig warm en zomers karakter krijgt is niet altijd gelijk. Feit is dat een zonvakantie in het noorden van Europa ondenkbaar is in januari en dat je in juli niet aan wintersport hoeft te denken in het zuiden van Europa. De beste reisperiodes zijn globale indicaties op basis van langjarige klimaatgegevens en gemiddelde voorkeuren van reizigers.
meer over beste reisperiodes
beste reisperiode per land
beste reistijd voor zonvakantie in Cyprus
het klimaat van Cyprus
zonkalender Cyprus
... meer handige sites

© landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen