voorpagina ● landenlinks  ● contact

over Denemarken

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


de ideale reisperiode
De wensen van individuele reizigers kunnen flink verschillend zijn en het weerpatroon van voorgaande jaren biedt geen garantie voor hoe het weer er op een bepaald moment in de toekomst uit zal zien. Gebruik de informatie op deze site dan ook als richtlijn en niet als absolute wetenschap. Het is daarom altijd aan te raden om het huidige weer te bekijken voordat er vertrokken wordt.
Meer over weer & klimaat

  Denemarken beste reisperiode

De beste reistijd voor Denemarken is vooral afhankelijk van je reisdoel. Extreem weer komt gelukkig vrij weinig voor in Denemarken, waardoor het land over het algemeen gedurende het hele jaar goed te bezoeken is. In de zomer heb je kans op n of enkele dagen hitte (>30 graden), in de winter is er altijd kans op vorst en sneeuw en vooral in het najaar kun je te maken krijgen met harde wind en zelfs storm, met name langs de kust.

Zonvakanties
Denemarken is vanaf het voorjaar tot en met augustus erg zonnig, waardoor er een goede basis is voor een zonvakantie. In de maanden april en mei wil de temperatuur nog niet altijd meewerken en kan het door het relatief koele zeewater vooral langs de stranden nog aan de koele kant zijn. Vanaf juni neemt de kans op warme en zomerse dagen flink toe en kun je het weer vergelijken met dat bij ons, hoewel Denemarken over het algemeen droger en zonniger is. Het zomerseizoen duurt in de regel tot ergens in de tweede helft van augustus. Vanaf september dalen de temperaturen en neemt de kans op bewolkt, regenachtig en/of winderig weer toe.

Wintersport
Hoewel er in de winter wel sneeuw valt in Denemarken is het door de lage sneeuwzekerheid en het vlakke landschap niet echt geschikt als skibestemming.

Stedentrips
Je kunt de steden in Denemarken het hele jaar uitstekend bezoeken. De winter is in de regel wat minder geschikt, in ze zomer worden er over het algemeen veel activiteiten in de steden georganiseerd waardoor juist dan het extra aantrekkelijk kan zijn om een citytrip naar een Deense stad als Kopenhagen te boeken.
 

wat is de beste reisperiode?
Een beste reisperiode aanduiden is niet gemakkelijk, omdat het deels te maken heeft met persoonlijke voorkeuren, de lichamelijke conditie van de reiziger en wisselende omstandigheden. Zo zijn er wintersportgebieden waar je normaal gesproken van november tot en met april uitstekend kunt skin, maar er ook jaren zijn waarbij er soms een slechte maand tussenzit. Hetzelfde geldt voor zomerse weersomstandigheden. Het moment waarop het weer een langdurig warm en zomers karakter krijgt is niet altijd gelijk. Feit is dat een zonvakantie in het noorden van Europa ondenkbaar is in januari en dat je in juli niet aan wintersport hoeft te denken in het zuiden van Europa. De beste reisperiodes zijn globale indicaties op basis van langjarige klimaatgegevens en gemiddelde voorkeuren van reizigers.
meer over beste reisperiodes
beste reisperiode per land
beste reistijd voor zonvakantie in Denemarken
het klimaat van Denemarken
... meer handige sites

landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen