voorpagina ● landenlinks  ● contact

over Egypte

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


de ideale reisperiode
De wensen van individuele reizigers kunnen flink verschillend zijn en het weerpatroon van voorgaande jaren biedt geen garantie voor hoe het weer er op een bepaald moment in de toekomst uit zal zien. Gebruik de informatie op deze site dan ook als richtlijn en niet als absolute wetenschap. Het is daarom altijd aan te raden om het huidige weer te bekijken voordat er vertrokken wordt.
Meer over weer & klimaat

  Egypte beste reisperiode

Voor Egypte geldt dat de beste reistijd om het land te bezoeken mede afhankelijk is van wat je aan hitte kunt verdragen. De lichamelijke conditie kan een beperking vormen in de hete zomers, waarbij vooral landinwaarts de temperatuur makkelijk de grens van veertig graden bereikt en kan overschrijden. Vooral voor baby's, ouderen en mensen met longproblemen kan het in de heetste maanden t heet zijn in Egypte. Rond april is er kans op een warme woestijnwind die uit het zuiden zeer warme lucht aanvoert die vaak vol zit met zand afkomstig uit de Sahara. Als dit gebeurt kan het ineens erg heet worden en ontstaan er vaak zandstormen waarbij het buiten geen pretje is voor je ogen en je luchtwegen.

Zonvakanties
De badplaatsen aan de Rode Zee, zoals El Gouna, Hurghada en Sharm el Sheikh zijn vrijwel het hele jaar geschikt voor een zonvakantie. Veruit de beste maanden voor een zonvakantie in Egypte vind je in het voor- en najaar, als de kans op regen minimaal is en de temperaturen rond de 25 tot 35 graden liggen. De zomers zijn warm tot heet en de winters zijn over het algemeen aangenaam, maar er kunnen altijd n of meerdere dagen zijn dat het net iets te fris is. Jammer als deze dagen net binnen jouw strandvakantie vallen.

Wintersport
Skiliefhebbers hebben in Egypte niets te zoeken. Er valt geen sneeuw, er zijn geen skipistes en de kans dat het hier 's nachts vriest is erg klein.

Stedentrips
Als je steden zoals Caro of Luxor wilt bezoeken, dan kun je dat het beste plannen binnen de periode oktober tot en met maart. Vanaf april stijgt de temperatuur flink, vooral in Luxor, en is het niet zo aangenaam meer om steden te verkennen en volop excursies naar bezienswaardigheden te maken.
 

wat is de beste reisperiode?
Een beste reisperiode aanduiden is niet gemakkelijk, omdat het deels te maken heeft met persoonlijke voorkeuren, de lichamelijke conditie van de reiziger en wisselende omstandigheden. Zo zijn er wintersportgebieden waar je normaal gesproken van november tot en met april uitstekend kunt skin, maar er ook jaren zijn waarbij er soms een slechte maand tussenzit. Hetzelfde geldt voor zomerse weersomstandigheden. Het moment waarop het weer een langdurig warm en zomers karakter krijgt is niet altijd gelijk. Feit is dat een zonvakantie in het noorden van Europa ondenkbaar is in januari en dat je in juli niet aan wintersport hoeft te denken in het zuiden van Europa. De beste reisperiodes zijn globale indicaties op basis van langjarige klimaatgegevens en gemiddelde voorkeuren van reizigers.
meer over beste reisperiodes
beste reistijd voor Egypte
beste reistijd voor zonvakantie in Egypte
het klimaat van Egypte
... meer handige sites

landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen