voorpagina ● landenlinks  ● contact

over Frankrijk

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


de ideale reisperiode
De wensen van individuele reizigers kunnen flink verschillend zijn en het weerpatroon van voorgaande jaren biedt geen garantie voor hoe het weer er op een bepaald moment in de toekomst uit zal zien. Gebruik de informatie op deze site dan ook als richtlijn en niet als absolute wetenschap. Het is daarom altijd aan te raden om het huidige weer te bekijken voordat er vertrokken wordt.
Meer over weer & klimaat

  Frankrijk beste reisperiode

Het reisadvies voor Frankrijk is mede afhankelijk van naar welke regio je op vakantie gaat. Omdat Frankrijk weinig weerextremen kent is het het hele jaar door een geschikt land om te bezoeken. In de zomermaanden kan het lokaal erg warm worden. De regio rondom Bordeaux kent vrijwel iedere zomer wel een hittegolf die niet zelden beŽindigd wordt met zwaar onweer.

Zonvakanties
In maart kan het al aangenaam zijn in het zuiden van Frankrijk. Langdurig aangenaam weer heb je vanaf mei tot en met september. In mei en september is de kans op regen nog redelijk, de zomermaanden zelf zijn overwegend warm en zonnig. Voor het noorden en midden van Frankrijk geldt dat juni, juli en augustus de beste maanden zijn.

Wintersport
Het wintersportseizoen begint afhankelijk van de plaats in november of december. Begin mei is het wintersportseizoen overal in Frankrijk afgelopen, hoewel je zelfs later in mei vaak op de hogere plekken in de Alpen nog kan skiŽn.

Stedentrips
De beste maanden voor stedentrips zijn april, mei, juni, september en oktober. Wat betreft zon zijn april en oktober onzekere maanden, met name in de populaire stad Parijs.
 

wat is de beste reisperiode?
Een beste reisperiode aanduiden is niet gemakkelijk, omdat het deels te maken heeft met persoonlijke voorkeuren, de lichamelijke conditie van de reiziger en wisselende omstandigheden. Zo zijn er wintersportgebieden waar je normaal gesproken van november tot en met april uitstekend kunt skiŽn, maar er ook jaren zijn waarbij er soms een slechte maand tussenzit. Hetzelfde geldt voor zomerse weersomstandigheden. Het moment waarop het weer een langdurig warm en zomers karakter krijgt is niet altijd gelijk. Feit is dat een zonvakantie in het noorden van Europa ondenkbaar is in januari en dat je in juli niet aan wintersport hoeft te denken in het zuiden van Europa. De beste reisperiodes zijn globale indicaties op basis van langjarige klimaatgegevens en gemiddelde voorkeuren van reizigers.
meer over beste reisperiodes
beste reisperiode per land
beste reistijd voor zonvakantie in Frankrijk
het klimaat van Frankrijk
... meer handige sites

© landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen