voorpagina ● landenlinks  ● contact

over ItaliŽ

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


de ideale reisperiode
De wensen van individuele reizigers kunnen flink verschillend zijn en het weerpatroon van voorgaande jaren biedt geen garantie voor hoe het weer er op een bepaald moment in de toekomst uit zal zien. Gebruik de informatie op deze site dan ook als richtlijn en niet als absolute wetenschap. Het is daarom altijd aan te raden om het huidige weer te bekijken voordat er vertrokken wordt.
Meer over weer & klimaat

  ItaliŽ beste reisperiode

ItaliŽ is een langgerekt land waarbij de weersomstandigheden soms aanzienlijk uiteen kunnen liggen. De bergachtige gebieden zoals de Dolomieten en de Apennijnen hebben hun invloed op het weer in ItaliŽ. In het noorden van ItaliŽ zorgen de bergen vooral in het voorjaar soms voor grote hoeveelheden neerslag in de gebieden ten zuiden van de bergen zoals o.a. het Gardameer en het Lago Maggiore.

Zonvakanties
Voor heel ItaliŽ geldt dat november tot en met april zelden goed genoeg zijn voor een zonvakantie. In mei kan het lokaal al zomers zijn, maar met name in het noorden rondom de populaire meren is een weersomslag naar koel en regenachtig weer zeer goed mogelijk. De beste periode voor een zonvakantie in ItaliŽ loopt van mei tot en met september, waarbij de laatstgenoemde maand al voor veel neerslag kan zorgen, met name in het noorden van ItaliŽ. De maand oktober is een overgangsmaand waarbij je goed weer kunt treffen (met name op SiciliŽ), maar de onzekerheid voor wat betreft zon en warmte groot is.

Wintersport
Het wintersportseizoen loopt in ItaliŽ van december tot en met maart. In november en april kunnen de sneeuwomstandigheden ook al/nog uitstekend zijn, maar niet alle pistes zijn die maanden geopend.

Stedentrips
ItaliŽ kent veel steden die populair zijn als stedentrip. Denk aan het oude Rome, het romantische VenetiŽ en shoppingparadijs Milaan. De beste maanden om deze steden te bezoeken zijn mei, juni, september en oktober. VenetiŽ is hartje zomer ook goed te doen, in de winter is de stad op het water al snel te guur en grijs. Wie ťťn van de zuidelijk gelegen steden zoals Rome, Napels maar ook Florence en Pisa wil bezoeken die kan ook eerder in het voorjaar of later in het najaar prima weer hebben voor een citytrip. In de zomer is het in deze steden soms tť warm, vooral vanaf half juli tot eind augustus.

wat is de beste reisperiode?
Een beste reisperiode aanduiden is niet gemakkelijk, omdat het deels te maken heeft met persoonlijke voorkeuren, de lichamelijke conditie van de reiziger en wisselende omstandigheden. Zo zijn er wintersportgebieden waar je normaal gesproken van november tot en met april uitstekend kunt skiŽn, maar er ook jaren zijn waarbij er soms een slechte maand tussenzit. Hetzelfde geldt voor zomerse weersomstandigheden. Het moment waarop het weer een langdurig warm en zomers karakter krijgt is niet altijd gelijk. Feit is dat een zonvakantie in het noorden van Europa ondenkbaar is in januari en dat je in juli niet aan wintersport hoeft te denken in het zuiden van Europa. De beste reisperiodes zijn globale indicaties op basis van langjarige klimaatgegevens en gemiddelde voorkeuren van reizigers.
meer over beste reisperiodes
beste reisperiode per land
beste reistijd voor zonvakantie in ItaliŽ
het klimaat van ItaliŽ
... meer handige sites

© landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen