voorpagina ● landenlinks  ● contact

over Malta

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


de ideale reisperiode
De wensen van individuele reizigers kunnen flink verschillend zijn en het weerpatroon van voorgaande jaren biedt geen garantie voor hoe het weer er op een bepaald moment in de toekomst uit zal zien. Gebruik de informatie op deze site dan ook als richtlijn en niet als absolute wetenschap. Het is daarom altijd aan te raden om het huidige weer te bekijken voordat er vertrokken wordt.
Meer over weer & klimaat

  Malta beste reisperiode

Malta is het hele jaar door aangenaam om te bezoeken. Echt extreem weer komt er feitelijk niet voor op Malta, hoewel de wateroverlast bij een flinke regenbui wel eens aanzienlijk kan zijn. Zelfs in de relatief warme zomers is het aantal dagen dat het onverdraagzaam heet is minimaal. De beste reisperiode om Malta te bezoeken hangt dan ook helemaal af van je reisdoel.

Zonvakanties
Malta is gedurende het zomerseizoen een prima bestemming voor een zonvakantie. Veruit de beste maanden voor een zonvakantie in Malta zijn juli en augustus. De kans op regen is dan nihil, de wind is zelden te nadrukkelijk aanwezig en de temperaturen liggen dan rond een aangename dertig graden. Juni kan het vooral 's avonds nog iets frisser zijn als er een verkoelende wind vanaf zee komt. September is iets minder warm dan juli en augustus, maar uitstekend te doen voor een zonvakantie. Oktober is een overgangsmaand naar iets koeler en wat meer onbestendig weer. Zeker in de tweede helft van oktober neemt de kans op een bui toe.

Wandelen
De beste maanden om te gaan wandelen op Malta zijn april, mei en oktober. Het is dan vaak vriendelijke weer waarbij extreem hoge temperaturen niet zo snel voorkomen.

Cultuurvakanties
Ga je naar Malta om tempels, kerken, musea en fraaie dorpjes te bezoeken? Dan kun je eigenlijk het hele jaar terecht. In de winter kan het echter soms zeer nat en/of winderig zijn. De zomermaanden zijn juist warm en druk. Voor wie puur gaat om de cultuur is het daarom aan te raden de dure en drukke hoogseizoenmaanden te vermijden.
 

wat is de beste reisperiode?
Een beste reisperiode aanduiden is niet gemakkelijk, omdat het deels te maken heeft met persoonlijke voorkeuren, de lichamelijke conditie van de reiziger en wisselende omstandigheden. Zo zijn er wintersportgebieden waar je normaal gesproken van november tot en met april uitstekend kunt skiŽn, maar er ook jaren zijn waarbij er soms een slechte maand tussenzit. Hetzelfde geldt voor zomerse weersomstandigheden. Het moment waarop het weer een langdurig warm en zomers karakter krijgt is niet altijd gelijk. Feit is dat een zonvakantie in het noorden van Europa ondenkbaar is in januari en dat je in juli niet aan wintersport hoeft te denken in het zuiden van Europa. De beste reisperiodes zijn globale indicaties op basis van langjarige klimaatgegevens en gemiddelde voorkeuren van reizigers.
meer over beste reisperiodes
beste reisperiode per land
beste reistijd voor zonvakantie in Malta
het klimaat van Malta
... meer handige sites

© landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen