voorpagina ● landenlinks  ● contact

over Malta

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


reisstekker
Om je Nederlandse of Belgische apparatuur in het buitenland te gebruiken heb je een adapter of een reisstekker nodig indien het soort stekker dat lokaal gebruikt wordt afwijkt van onze eigen stekkers.
Meer info over reisstekkers

  Malta elektriciteit

Voor Malta gelden de volgende specificaties wat betreft het stroomnetwerk:

type stroom : wisselspanning
spanning : 240 Volt
frequentie : 50 Hertz
type stopcontact : type G
opmerkingen : de stekkers en stopcontacten die op Malta gebruikt worden zijn het gevolg van het feit dat Malta vroeger een Britse kolonie was. De typische Engelse stopcontacten kunnen door middel van een adapter uitgebreid worden. Bij apparaten met een hoge stroomsterkte is dat echter niet aan te raden.

Veel hotels hebben adapters om onze stekkers op hun stopcontacten te kunnen gebruiken en bieden die in bruikleen aan hun gasten aan. Steeds meer hotels zouden overigens stopcontacten geļnstalleerd hebben die gebaseerd zijn op onze West-Europese stekkers. Het beste is echter om daar niet automatisch vanuit te gaan.

adapter nodig? : ja

Deze informatie geldt voor Malta en is op basis van verschillende bronnen op het internet. Afwijkingen kunnen niet uitgesloten worden.

verschillen in stroom en stekkers?
Niet overal ter wereld worden dezelfde stekkers gebruikt voor elektrische apparaten en ook de specificaties van het stroomnetwerk (lichtnet) kunnen flink verschillend zijn. In veel gevallen kun je volstaan met het gebruik van een reisstekker of wereldstekker om je elektrische apparatuur in landen te gebruiken waar ze afwijkende stekkers gebruiken.
Het zijn niet alleen de netstekkers met verschil in pinnen die een probleem kunnen zijn. Als de netspanning en/of frequentie niet overeenkomen met waar het betreffende apparaat voor geschikt is dan kan je apparaat niet werken, traag opladen (bijv. mobiele telefoons, computers, accu's van fotocamera's) of indien de netspanning veel hoger ligt dan toegelaten kan het apparaat beschadigd raken of zelfs in brand vliegen. Om dit soort situaties te voorkomen zijn er transformators en convertors. Niet goedkoop, niet altijd nodig en alleen geschikt voor bepaalde combinaties van inkomende en uitgaande stroom.
meer over elektriciteit op reis
alles over reisstekkers / wereldstekkers
wikipedia over het lichtnet
... meer handige sites

© landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen