voorpagina ● landenlinks  ● contact

over Malta

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


de ideale reisperiode
Reisadvies nodig over wat de beste reisperiode voor deze bestemming is?
Bekijk de beste reisperiodes.

  Malta klimaat

Het klimaat van Malta
Malta heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Gedurende de zomermaanden komt neerslag van betekenis bijna niet voor. Indien het een keer regent of onweert is er meestal sprake van een ongebruikelijke depressie in het Middellandse Zeegebied. Met een middagtemperatuur die overdag gemiddeld rond de dertig graden ligt en nachttemperaturen die zelden onder de twintig graden uitkomen is Malta een uitstekende bestemming voor een zonvakantie gedurende de zomervakantie. Met een gemiddeld aantal uren zonneschijn van 11 tot 12 per dag zijn de maanden juni, juli en augustus ook uitermate zonnig te noemen.

Klimaatzones
In Malta komen de volgende klimaatzones voor:
Csa - mediterraan klimaat

Seizoenen
Malta telt 4 seizoenen:
- een milde en vrij natte winter in december, januari en februari
- een kort voorjaar dat loopt van maart tot eind mei
- een warme droge zomer van begin juni tot begin oktober
- een onbestendig najaar van half oktober tot begin december

Regen
Malta kent gemiddeld ongeveer zestig dagen met neerslag. Vrijwel alle neerslag valt in de vorm van regen. Hagel kan sporadisch voorkomen, voor sneeuw is het eigenlijk altijd te warm. De meest natte maanden zijn oktober tot en met februari. In de maanden juni, juli en augustus komt regen vrijwel niet voor. In de maanden dat er wel regen valt kan het zo zijn dat de redelijk felle buien tijdelijk voor wateroverlast kunnen zorgen.

Extra informatie
- in de zomermaanden kan de scirocco, een lokale wind, zorgen voor tijdelijk flinke opwarming
- langs de kust kan het flink waaien. Dit merk je vooral in het winterseizoen langs de noordkusten van Malta, Gozo en Comino
- uitgebreide klimaatinfo & cijfers van Malta vind je op klimaatinfo Malta

Zonvakantie
Op de Malta zonkalender kun je per maand zien hoe geschikt Malta is voor een zon, zee- en strandvakantie. Ook kun je op zonkalender.nl per maand zien welke andere zonbestemmingen geschikt zijn voor de betreffende kalendermaand.

klimaat en weer toegelicht
Klimaatgegevens zijn gebaseerd op de registratie van het weer gedurende een langere periode (dertig jaar). De klimaatcijfers die daaruit voortvloeien zijn langjarige gemiddeldes. Op basis van deze cijfers kan het klimaat beschreven worden en ingedeeld worden binnen de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger.
Het weer is een momentopname waarbij vooral de temperatuur, het weerbeeld, de wind, de neerslag en de zonneschijn van een bepaald moment weergegeven wordt. De weersverwachting is een voorspelling op basis van computermodellen in combinatie met meetgegevens. De weersverwachting kan redelijk nauwkeurig zijn, maar de kans dat de experts er compleet naast zitten is altijd aanwezig, zeker in gebieden en periodes dat het weer een grillig karakter heeft.
meer over het klimaat & weer van Malta
het klimaat van Malta
... meer handige sites

© landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen