voorpagina ● landenlinks  ● contact

over Mexico

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


jetlag?
Reizen door tijdzones kan een jetlag veroorzaken. Hoe groter het te overbruggen tijdsverschil, des te groter de kans is dat je een jetlag oploopt.
Lees onze anti-jetlag tips

  Mexico tijdsverschil

Tijdzones Mexico : UTC-6, UTC-7 en UTC-8
Zomertijd: ja
Tijdsverschil met Nederland in de winter: 7, 8 of 9 uur vroeger in Mexico
Tijdsverschil met Nederland in de zomer: 7, 8 of 9 uur vroeger in Mexico

Mexico kent een zomertijdregeling die gelijk loopt met die van de Verenigde Staten. Op de eerste zondag van april gaat de zomertijd in, op de laatste zondag van oktober wordt de klok weer een uur vooruit gezet naar de wintertijd.
Het grootste deel van Mexico kent de Central Standard Time (CST ofwel UTC-6) waarbij het tijdsverschil met Nederland 7 uur bedraagt. Het tijdsverschil in Chihuahua, Sinaloa, Sonora, Baja California Sur en het grootste deel van Nayarit bedraagt 8 uur. In Baja-California in het uiterste noordoosten van Mexico bedraagt het tijdsverschil maar liefst 9 uur.

Gedurende n week is het tijdsverschil tussen Nederland en Mexico 1 uur minder. Dat is de week tussen de laatste zondag van maart (als bij ons de zomertijd ingaat) en de eerste zondag van april (als in Mexico de zomertijd ingaat).

tijdsverschil & tijdzones
Niet overal ter wereld is het op hetzelfde moment dezelfde tijd. Dat komt omdat de aarde rond haar as draait, waardoor er van oost naar west een verschuiving is van het moment waarop de zon opkomt, de zon haar hoogste punt bereikt en uiteindelijk weer ondergaat.
De wereld is daarom verdeeld in verschillende tijdzones, waarbij er onderling een tijdsverschil is. Zo is het in Londen altijd een uur vroeger dan in Amsterdam. De onderlinge verschillen zijn niet altijd gelijk, omdat sommige landen wn en andere weer geen zomertijd hanteren. Ook de data waarop zomer- en wintertijd ingaan kunnen verschillend zijn.
Bij de bepaling van de tijdzones wordt er gerelateerd naar UTC0, ook bekend als GMT (Greenwich Mean Time). UTC+4 betekent dat het in die tijdzone 4 uur later is dan in zone UTC0 (Engeland/Greenwich), UTC-5 betekent 5 uur vroeger dan in Greenwich/Engeland. Dit is zonder rekening te houden met zomertijd en wintertijd. de absolute verschillen kunnen daarom een uur afwijken en zijn soms ook seizoensafhankelijk.
meer over tijdsverschil en tijdzones
alle tijdzones ter wereld
wereldklok
wikipedia zomertijd
... meer handige sites

landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen