voorpagina ● landenlinks  ● contact

over Mexico

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


drugs
Pas op met de invoer, het bezit en het gebruik van drugs op reis. In het buitenland wordt er veel minder tolerant omgegaan met drugs.
Let ook goed op dat eventuele medicijnen die je meeneemt in het land dat je bezoekt toegestaan is. Sommige stoffen in voor ons gangbare geneesmiddelen staan in andere landen op de zwarte lijst als zijnde (hard)drugs.

  Mexico vaccinaties

Gezondheid in Mexico
In het buitenland kun je te maken krijgen met ziektes die in Nederland zelden of nooit voorkomen. Voor deze ziektes ben je dan waarschijnlijk niet ingeŽnt of is de vaccinatie te lang geleden. Op deze pagina worden de meest algemene gezondheidsrisico's voor Mexico beschreven, alsmede globale informatie over vaccinaties en medicijnen.

Risico's in Mexico
Voor Mexico is een gele koorts vaccinatie verplicht als je via een land reist waar een gele koorts vaccinatie verplicht of aanbevolen is. Verder zijn er geen inentingen verplicht maar zijn er wel een aantal die aanbevolen worden zoals DTP (difterie, tetanus en polio), hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en bij een verblijf van meer dan drie maanden buiktyfus.
Op advies van het vaccinatiebureau of bij een lang verblijf kunnen ook inentingen tegen hepatitis B en rabiŽs (hondsdolheid) aanbevolen worden. In Mexico geldt een verhoogd risico op hondsdolheid (rabiŽs) als je veel met locale dieren in aanraking komt.

Malaria en dengue
Voor sommige streken in het zuiden van Mexico geldt een malariarisico. Het al dan niet gebruiken van anti-malariapillen is afhankelijk van de streek waar je naar toe reist, de reisduur en je reisomstandigheden. Laat je hierover goed voorlichten door een GGD, Havenziekenhuis of andere instantie die goed op de hoogte is van de actuele situatie omtrent malaria.
Een andere ziekte die door muggen verspreid wordt is dengue. Tegen deze ook als knokkelkoorts bekend staande ziekte bestaat geen vaccin. Dengue komt voor in de zuidelijke helft van Mexico en kan alleen voorkomen worden door niet door muggen gestoken te worden.

Reizigersdiarree
Een veel voorkomend probleem op vakantie en reizen is reizigersdiarree, dat veroorzaakt wordt door bacteriŽn die zich vooral verspreiden via besmet voedsel, water en ijs. Vooral ongewassen en ongeschilde rauwe groente en fruit vormen een belangrijke oorzaak van reizigersdiarree. Het risico op reizigersdiarree is in Mexico bovengemiddeld. Het is daarom aan te raden om diareeremmers (zoals loperamide) en ORS (tegen uitdroging) mee te nemen als je op reis gaat naar Mexico. Indien de diarree beheersbaar is dan is het innemen van loperamide af te raden, omdat het niet alleen de diarree remt maar er ook voor zorgt dat de bacterie die de diarree veroorzaakt veel gemakkelijker in het bloed terecht kan komen.

Opmerking
Deze info geldt voor heel Mexico.

gezond op reis
In Nederland zijn we redelijk verwend wat betreft de gezondheidszorg. Perfect is het niet, maar er is in ieder geval een goed netwerk van ziekenhuizen, huisartsen, apotheken, tandartsen en eerste hulp diensten. Medicijnen zijn volop beschikbaar en de hygiŽnische omstandigheden zijn goed. In het buitenland kan de situatie echter totaal anders zijn. Ook kunnen daar andere risico's voor de gezondheid voorkomen. We hebben wat tips op een rijtje gezet om gezond op reis te gaan.
alles over gezondheid op reis
disclaimer
De informatie op deze pagina is geheel vrijblijvend en zonder enige aansprakelijkheid gegeven. De gezondheidsrisico's kunnen verschillend zijn per persoon, reisdoel, reisroute en slaapomstandigheden. Mensen met bepaalde ziektes of afwijkingen kunnen extra vatbaar zijn voor bepaalde ziektes maar ook voor bepaalde inentingen en/of medicijnen. De informatie op deze pagina is daarom slechts ter indicatie. Voor een persoonlijk en actueel advies dient u contact op te nemen met uw huisarts, specialist, GGD en/of een expert in reizigersvaccinaties.
meer over vaccinaties, inentingen en medicijnen op reis
gezond op reis
landelijke coŲrdinatiecentrum reizigersadvisering
... meer handige sites

© landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen