voorpagina ● landenlinks  ● contact

over Spanje

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


de ideale reisperiode
De wensen van individuele reizigers kunnen flink verschillend zijn en het weerpatroon van voorgaande jaren biedt geen garantie voor hoe het weer er op een bepaald moment in de toekomst uit zal zien. Gebruik de informatie op deze site dan ook als richtlijn en niet als absolute wetenschap. Het is daarom altijd aan te raden om het huidige weer te bekijken voordat er vertrokken wordt.
Meer over weer & klimaat

  Spanje beste reisperiode

Wat is de beste reistijd voor Spanje? Het reisadvies voor Spanje is mede afhankelijk van naar welke regio je op vakantie gaat en wat je reisdoel is. In de wintermaanden zijn de grootste verschillen in weer en temperatuur waar te nemen in Spanje. Zo kan het op het vasteland flink sneeuwen terwijl op de Canarische Eilanden er stralend zomerweer is, waarbij het kwik oploopt naar 25 graden.

Zonvakanties
Voor het binnenland geldt dat het vanaf mei tot medio september aangenaam is voor een zonvakantie. In juli en augustus kan het in de regio AndalusiŽ landinwaarts erg heet worden. Aan de costa's begint het aangename weer vaak al wat eerder (april, soms maart), maar is dan nog instabiel. Vooral aan de Costa Blanca en de Costa del Sol kan het tot ver in oktober nog aangenaam zijn. Dit geldt ook voor eilanden zoals Mallorca, Ibiza, Formentera en Menorca.
Voor de Canarische Eilanden geldt dat deze het hele jaar redelijk tot goed geschikt zijn voor een strandvakantie, met name de zuidelijke delen van Tenerife en Gran Canaria.

Wintersport
Skiliefhebbers kunnen vanaf november/december tot medio april terecht in de skigebieden op het vasteland van Spanje. Het land behoort niet tot de meest sneeuwzekere bestemming waardoor het aan te raden is de huidige sneeuwcondities te bekijken voordat je naar Spanje afreist voor een wintersportvakantie.

Stedentrips
Spaanse steden kun je het hele jaar uitstekend bezoeken, maar vooral het voorjaar en najaar zijn uitermate geschikt voor een stedentrip. In juni, juli en augustus kan het in Spaanse steden warm tot zeer warm worden; in het binnenland kunnen steden zoals Sevilla, Jerez de la Frontera en ook de hoofdstad Madrid ronduit heet worden. In de wintermaanden moet je op het vasteland vooral landinwaarts rekening houden met een redelijke kans op sneeuw, vorst of regen.
 

wat is de beste reisperiode?
Een beste reisperiode aanduiden is niet gemakkelijk, omdat het deels te maken heeft met persoonlijke voorkeuren, de lichamelijke conditie van de reiziger en wisselende omstandigheden. Zo zijn er wintersportgebieden waar je normaal gesproken van november tot en met april uitstekend kunt skiŽn, maar er ook jaren zijn waarbij er soms een slechte maand tussenzit. Hetzelfde geldt voor zomerse weersomstandigheden. Het moment waarop het weer een langdurig warm en zomers karakter krijgt is niet altijd gelijk. Feit is dat een zonvakantie in het noorden van Europa ondenkbaar is in januari en dat je in juli niet aan wintersport hoeft te denken in het zuiden van Europa. De beste reisperiodes zijn globale indicaties op basis van langjarige klimaatgegevens en gemiddelde voorkeuren van reizigers.
meer over beste reisperiodes
beste reisperiode voor Spanje
beste reistijd voor zonvakantie in Spanje
het klimaat van Spanje
... meer handige sites

© landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen