voorpagina ● landenlinks  ● contact

over TsjechiŽ

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


reisstekker
Om je Nederlandse of Belgische apparatuur in het buitenland te gebruiken heb je een adapter of een reisstekker nodig indien het soort stekker dat lokaal gebruikt wordt afwijkt van onze eigen stekkers.
Meer info over reisstekkers

 TsjechiŽ elektriciteit

Voor BelgiŽ gelden de volgende specificaties wat betreft het stroomnetwerk:

type stroom : wisselspanning
spanning : 230 Volt
frequentie : 50 Hertz
type stopcontact : type E
opmerkingen : stekkers van type C worden nog regelmatig toegepast, deze passen over het algemeen probleemloos in stopcontact type E
adapter nodig? : zelden

Deze informatie geldt voor TsjechiŽ en is op basis van verschillende bronnen op het internet. Afwijkingen kunnen niet uitgesloten worden.

verschillen in stroom en stekkers?
Niet overal ter wereld worden dezelfde stekkers gebruikt voor elektrische apparaten en ook de specificaties van het stroomnetwerk (lichtnet) kunnen flink verschillend zijn. In veel gevallen kun je volstaan met het gebruik van een reisstekker of wereldstekker om je elektrische apparatuur in landen te gebruiken waar ze afwijkende stekkers gebruiken.
Het zijn niet alleen de netstekkers met verschil in pinnen die een probleem kunnen zijn. Als de netspanning en/of frequentie niet overeenkomen met waar het betreffende apparaat voor geschikt is dan kan je apparaat niet werken, traag opladen (bijv. mobiele telefoons, computers, accu's van fotocamera's) of indien de netspanning veel hoger ligt dan toegelaten kan het apparaat beschadigd raken of zelfs in brand vliegen. Om dit soort situaties te voorkomen zijn er transformators en convertors. Niet goedkoop, niet altijd nodig en alleen geschikt voor bepaalde combinaties van inkomende en uitgaande stroom.
meer over elektriciteit op reis
alles over reisstekkers / wereldstekkers
wikipedia over het lichtnet
... meer handige sites

© landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen