voorpagina ● landenlinks  ● contact

over TsjechiŽ

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


drugs
Pas op met de invoer, het bezit en het gebruik van drugs op reis. In het buitenland wordt er veel minder tolerant omgegaan met drugs.
Let ook goed op dat eventuele medicijnen die je meeneemt in het land dat je bezoekt toegestaan is. Sommige stoffen in voor ons gangbare geneesmiddelen staan in andere landen op de zwarte lijst als zijnde (hard)drugs.

 TsjechiŽ vaccinaties

Gezondheid in TsjechiŽ
In het buitenland kun je te maken krijgen met ziektes die in Nederland zelden of nooit voorkomen. Voor deze ziektes ben je dan waarschijnlijk niet ingeŽnt of is de vaccinatie te lang geleden. Op deze pagina worden de meest algemene gezondheidsrisico's voor TsjechiŽ beschreven, alsmede globale informatie over vaccinaties en medicijnen.

Risico's in TsjechiŽ
Voor BelgiŽ zijn er voor zover bekend geen extra gezondheidsrisico's die een preventieve vaccinatie of medicijnenkuur nodig hebben, mits de persoon in kwestie het volledige Nederlandse vaccinatieprogramma afgerond heeft. Wie zich in de natuur begeeft moet oppassen voor tekenbeten. Deze kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken. In TsjechiŽ is de kans op tekenbeten bovengemiddeld hoog. Dit geldt niet alleen voor de bosrijke gebieden maar voor vrijwel heel TsjechiŽ.

Opmerking
Deze info geldt voor heel TsjechiŽ.

gezond op reis
In Nederland zijn we redelijk verwend wat betreft de gezondheidszorg. Perfect is het niet, maar er is in ieder geval een goed netwerk van ziekenhuizen, huisartsen, apotheken, tandartsen en eerste hulp diensten. Medicijnen zijn volop beschikbaar en de hygiŽnische omstandigheden zijn goed. In het buitenland kan de situatie echter totaal anders zijn. Ook kunnen daar andere risico's voor de gezondheid voorkomen. We hebben wat tips op een rijtje gezet om gezond op reis te gaan.
alles over gezondheid op reis
disclaimer
De informatie op deze pagina is geheel vrijblijvend en zonder enige aansprakelijkheid gegeven. De gezondheidsrisico's kunnen verschillend zijn per persoon, reisdoel, reisroute en slaapomstandigheden. Mensen met bepaalde ziektes of afwijkingen kunnen extra vatbaar zijn voor bepaalde ziektes maar ook voor bepaalde inentingen en/of medicijnen. De informatie op deze pagina is daarom slechts ter indicatie. Voor een persoonlijk en actueel advies dient u contact op te nemen met uw huisarts, specialist, GGD en/of een expert in reizigersvaccinaties.
meer over vaccinaties, inentingen en medicijnen op reis
gezond op reis
landelijke coŲrdinatiecentrum reizigersadvisering
... meer handige sites

© landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen