voorpagina ● landenlinks  ● contact

over V.A.E.

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


de ideale reisperiode
De wensen van individuele reizigers kunnen flink verschillend zijn en het weerpatroon van voorgaande jaren biedt geen garantie voor hoe het weer er op een bepaald moment in de toekomst uit zal zien. Gebruik de informatie op deze site dan ook als richtlijn en niet als absolute wetenschap. Het is daarom altijd aan te raden om het huidige weer te bekijken voordat er vertrokken wordt.
Meer over weer & klimaat

  Verenigde Arabische Emiraten beste reisperiode

Reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten staat vrijwel synoniem voor reizen naar zon en warmte. Met gemiddeld zo'n tien tot twintig dagen per jaar met regen is de kans dat jouw vakantie in de Emiraten in het water valt zeer klein. De afgelopen jaren lijkt het er echter op dat de weergoden het lot lijken te tarten. Bijna ieder jaar is er een korte periode geweest met voor de Emiraten uitzonderlijke hoeveelheden regen. De wegen en huizen zijn helemaal niet berekend op neerslaghoeveelheden van twintig tot dertig millimeter binnen n etmaal waardoor de samenleving direct tijdelijk ontwricht is op het moment dat dit gebeurt. De kans op flinke regenval in Dubai of Abu Dhabi is klein, maar wel aanwezig in de periode december tot en met maart. Wie in deze overwegend zeer aangename wintermaanden naar de Emiraten reist moet rekening houden met de kans op naar lokale begrippen veel neerslag.

Zonvakanties
De Verenigde Arabische Emiraten is een winterzonbestemming bij uitstek. Ondanks de (nog steeds geringe) kans op een regenbui of regendag is het in de periode november tot en met maart overwegend zonnig, warm en aangenaam. Met dagtemperaturen die in dit seizoen gemiddeld tussen de 24 en 33 graden liggen en zeewatertemperaturen van zo'n 22 tot 28 graden kun je uitstekend vertoeven in de luxe hotels van Dubai of Abu Dhabi.
In de zomerperiode is het eigenlijk te warm in de Verenigde Arabische Emiraten. Vooral de maanden juli en augustus zijn zo heet, dat je overdag eigenlijk niet buiten wilt zijn. Zelfs in het zwembad of de zee is het dan nog te warm. Wie lekker wil liggen bakken in de zon en wil flaneren door de straten van Dubai kan dat beter niet in de zomer doen.

 

Wintersport
In de Emiraten zijn er twee mogelijkheden om sneeuw te zien. De eerste is onder uitzonderlijke omstandigheden in de bergen in het oosten van de Emiraten. Dit gebeurt slechts zeer zelden en de sneeuw blijft vrijwel nooit langer dan n of twee etmalen liggen. De enige serieuze optie om iets aan wintersport te doen is door een overdekte piste op te zoeken zoals de indoor skibaan Ski Dubai in de Mall of the Emirates. Hier kun je zelfs nog skin als het buiten in de zon 50 graden Celsius is.

Stedentrips
Airconditioning is gemeengoed in de Verenigde Arabische Emiraten waardoor een stedentrip waarbij je vooral winkelcentra, musea en ander overdekte plekken bezoekt het hele jaar mogelijk is. Of het echter aangenaam is om na een paar minuten buiten lopen geheel bezweten een auto, bus of metro in de stappen is echter de vraag. De beste periode om een stedentrip naar bijvoorbeeld Dubai, Sharjah of Abu Dhabi te maken is dan ook gedurende het winterseizoen, dat loopt vanaf eind oktober tot en met maart. Vanaf april en zeker mei wordt het gevoelig warmer, waardoor je je af moet vragen of je op dat moment richting de Emiraten moet gaan vliegen.

wat is de beste reisperiode?
Een beste reisperiode aanduiden is niet gemakkelijk, omdat het deels te maken heeft met persoonlijke voorkeuren, de lichamelijke conditie van de reiziger en wisselende omstandigheden. Zo zijn er wintersportgebieden waar je normaal gesproken van november tot en met april uitstekend kunt skin, maar er ook jaren zijn waarbij er soms een slechte maand tussenzit. Hetzelfde geldt voor zomerse weersomstandigheden. Het moment waarop het weer een langdurig warm en zomers karakter krijgt is niet altijd gelijk. Feit is dat een zonvakantie in het noorden van Europa ondenkbaar is in januari en dat je in juli niet aan wintersport hoeft te denken in het zuiden van Europa. De beste reisperiodes zijn globale indicaties op basis van langjarige klimaatgegevens en gemiddelde voorkeuren van reizigers.
meer over beste reisperiodes
beste reisperiode per land
het klimaat van de Verenigde Arabische Emiraten
zonkalender Verenigde Arabische Emiraten
... meer handige sites

landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming






zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen