voorpagina ● landenlinks  ● contact

over  Zweden

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


de ideale reisperiode
De wensen van individuele reizigers kunnen flink verschillend zijn en het weerpatroon van voorgaande jaren biedt geen garantie voor hoe het weer er op een bepaald moment in de toekomst uit zal zien. Gebruik de informatie op deze site dan ook als richtlijn en niet als absolute wetenschap. Het is daarom altijd aan te raden om het huidige weer te bekijken voordat er vertrokken wordt.
Meer over weer & klimaat

  Zweden beste reisperiode

Zweden kent met uitzondering van mogelijk strenge vorst en sneeuw in de winter weinig calamiteiten op het gebied van weer en klimaat. Tenzij je speciaal voor winters weer komt kun je Zweden het beste in de periode april tot en met augustus bezoeken. Het najaar is ook nog goed te doen, maar er is dan wel meer kans op neerslag.

Zonvakanties
Zweden kent een zomer die begint in juni en eindigt in augustus. Gedurende deze periode zijn er in de zuidelijke helft van Zweden redelijk wat aangename zomerse dagen. Echte zonzekerheid en de garantie op zomerse temperaturen (>25 graden) heb je dan niet.

Wintersport
Zweden is een uitstekende wintersportbestemming. De beste periode om te skiŽn in Zweden is van medio november tot maart/april.

Stedentrips
Steden zoals Stockholm, MalmŲ en GŲteborg kun je het hele jaar door bezoeken. Houd in de winter wel rekening met mogelijk winterse omstandigheden. In het najaar is er een verhoogde kans op regenachtige dagen.
 

wat is de beste reisperiode?
Een beste reisperiode aanduiden is niet gemakkelijk, omdat het deels te maken heeft met persoonlijke voorkeuren, de lichamelijke conditie van de reiziger en wisselende omstandigheden. Zo zijn er wintersportgebieden waar je normaal gesproken van november tot en met april uitstekend kunt skiŽn, maar er ook jaren zijn waarbij er soms een slechte maand tussenzit. Hetzelfde geldt voor zomerse weersomstandigheden. Het moment waarop het weer een langdurig warm en zomers karakter krijgt is niet altijd gelijk. Feit is dat een zonvakantie in het noorden van Europa ondenkbaar is in januari en dat je in juli niet aan wintersport hoeft te denken in het zuiden van Europa. De beste reisperiodes zijn globale indicaties op basis van langjarige klimaatgegevens en gemiddelde voorkeuren van reizigers.
meer over beste reisperiodes
beste reisperiode per land
beste reistijd voor zonvakantie op de Zweden
het klimaat van Zweden
... meer handige sites

© landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen