voorpagina ● landenlinks  ● contact

over Mexico

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


de ideale reisperiode
De wensen van individuele reizigers kunnen flink verschillend zijn en het weerpatroon van voorgaande jaren biedt geen garantie voor hoe het weer er op een bepaald moment in de toekomst uit zal zien. Gebruik de informatie op deze site dan ook als richtlijn en niet als absolute wetenschap. Het is daarom altijd aan te raden om het huidige weer te bekijken voordat er vertrokken wordt.
Meer over weer & klimaat

  Mexico beste reisperiode

Mexico is een bestemming waar je het hele jaar naartoe kunt. Hoewel het land een redelijke variatie kent wat betreft weer en klimaat zijn er weinig beperkingen waar je wat betreft weersomstandigheden mee te maken kunt krijgen als je naar Mexico reist. In sommige delen van Mexico moet je er in de zomermaanden wel rekening mee houden dat het erg warm kan worden. Dit geldt met name voor de lager gelegen gebieden landinwaarts en dan met name in het noordelijke deel, waar Mexico aan de Verenigde Staten grenst. Sommige gebieden kennen een regenseizoen of nat seizoen, waarbij er aanzienlijk meer neerslag geregistreerd worden dat in andere periodes van het jaar. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Veracruz aan de Golf van Mexico waar in de maand juli rond de vierhonderd millimeter per maand valt (langjarig gemiddelde) terwijl er in de eerste maanden van het kalenderjaar amper enige regen van betekenis valt.

Orkanen
Mexico ligt op een breedtegraad die gevoelig is voor zware tropische stormen. De allerzwaarste varianten worden orkanen genoemd. Wie in de periode juli tot en met november naar Mexico reist die moet in een aantal gebieden (o.a. Yucatan maar ook sommige kustgebieden aan de Grote Oceaan) rekening houden met het feit dat er zeer incidenteel een orkaan voorbij kan komen.

Hoogseizoen
Mexico kent vooral een hoogseizoen op de plekken waar veel Amerikaanse toeristen komen. Het winterzonseizoen is erg belangrijk voor Mexico, omdat in de VS er met uitzondering van Florida en in beperkte mate California geen goede winterzonbestemmingen zijn. De periode december tot medio april vormt het eerste hoogseizoen in Mexico. Een tweede hoogseizoen, met name in de badplaatsen aan de Caribische Zee, vindt plaats in de maanden juli en augustus. Zowel in de VS als in Europa zijn er dan schoolvakanties.

Wintersport
Hoewel er in de berggebieden van Mexico wel sneeuw valt in de winter, is het aantal plekken waar je kunt skiŽn zeer beperkt. Het enige skiresort dat Mexico kent is Monterreal, dat op zoín drie kwartier van Saltillo en anderhalf uur rijden van Monterrey ligt. Wintersport is hier mogelijk in december en januari.

Zonvakanties
Mexico is het hele jaar door geschikt voor een strandvakantie. Voor vrijwel alle badplaatsen geldt dat het het hele jaar warm is en er voldoende zon schijnt. Tijdens sommige maanden is er een verhoogde kans op regenachtige dagen.
 

wat is de beste reisperiode?
Een beste reisperiode aanduiden is niet gemakkelijk, omdat het deels te maken heeft met persoonlijke voorkeuren, de lichamelijke conditie van de reiziger en wisselende omstandigheden. Zo zijn er wintersportgebieden waar je normaal gesproken van november tot en met april uitstekend kunt skiŽn, maar er ook jaren zijn waarbij er soms een slechte maand tussenzit. Hetzelfde geldt voor zomerse weersomstandigheden. Het moment waarop het weer een langdurig warm en zomers karakter krijgt is niet altijd gelijk. Feit is dat een zonvakantie in het noorden van Europa ondenkbaar is in januari en dat je in juli niet aan wintersport hoeft te denken in het zuiden van Europa. De beste reisperiodes zijn globale indicaties op basis van langjarige klimaatgegevens en gemiddelde voorkeuren van reizigers.
meer over beste reisperiodes
beste reisperiode per land
beste reistijd voor zonvakantie in Mexico
het klimaat van Mexico
... meer handige sites

© landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen