voorpagina ● landenlinks  ● contact

over V.A.E.

algemene info
beste reisperiode
elektriciteit
foto's
handige sites
klimaat
tijdsverschil
vaccinaties


handige informatie

auto huren
bagage
beoordelingen
feestdagen
fotograferen
informatie
parkeren bij Schiphol
praktische tips
reisstekker
reisverzekering
schoolvakanties
vakantie
vertragingen en annuleringen
visum
vliegtickets
weer & klimaat


de ideale reisperiode
Reisadvies nodig over wat de beste reisperiode voor deze bestemming is?
Bekijk de beste reisperiodes.

  Verenigde Arabische Emiraten klimaat

Het klimaat van de Verenigde Arabische Emiraten
In de Emiraten heerst een warm woestijnklimaat, wat voor dit land specifiek betekent dat er weinig neerslag valt en er sprake is van hete zomers en warme winters. De winters zijn over het algemeen zo mild dat Dubai en Abu Dhabi uitgegroeid zijn tot zeer populaire winterzonbestemmingen. Met temperaturen die in de koudste maanden overdag nog steeds rond de 24-25 graden liggen en nachttemperaturen die dalen naar ongeveer vijftien graden is het uitstekend strandweer in de winter.

Klimaatzones
In de Verenigde Arabische Emiraten komen de volgende klimaatzones voor:
BWh - warm woestijnklimaat

Seizoenen
In de Verenigde Arabische Emiraten kent men geen vier seizoenen zoals wij die gewend zijn. In de Emiraten is er sprake van een warme winterperiode en een hete zomer. Daar tussenin liggen korte overgangsperiodes waarin het weer alle kanten op kan gaan. Dit kan gepaard gaan met sterke wind, mist of juist regen.
De seizoenen zijn:
- november t/m maart is de warme winter
- mei tot en met begin oktober is de hete zomer
De maanden april en oktober zijn meestal de overgangsmaanden naar het andere seizoen.

 

Neerslag
Regen is niet iets waar je in Dubai of Abu Dhabi dagelijks mee geconfronteerd zult worden. In de zomermaanden komt neerslag amper voor, in de winterperiode kan het wel regenen. Hoewel de gemiddelde hoeveelheden weinig voorstellen, net als het aantal dagen dat het gemiddeld per jaar regent, kun je ook hier de pech hebben dat het één of meerdere dagen grijs en regenachtig is. Soms valt er zelfs een hoeveelheid regen dat er overlast ontstaat voor het verkeer en de straten.

Zon
De Verenigde Arabische Emiraten hebben te maken met zeer veel zonuren. Het is één van de meest zonzekere bestemmingen ter wereld. Dat betekent niet automatisch dat er altijd sprake is van strakblauwe luchten. Door de luchtvochtigheid die op een redelijk hoog niveau staat in dit gebied is er regelmatig sprake van een bruingrijze waas van vocht en smog die de zon tempert.

Extra informatie
- in de zomer zijn temperaturen overdag tussen de 40 en 50 graden (in de schaduw) meer regel dan uitzondering
- het zeewater is in de zomer warmer dan dertig graden
- bij uitzondering kan er vorst en/of sneeuw voorkomen. Dat gebeurt dan in de bergen in het oosten van de Emiraten, zoals bijvoorbeeld in januari 2009 toen er in de bergen een sneeuwdek van maar liefst twintig centimeter waargenomen is
- uitgebreide klimaatinfo & cijfers van de Verenigde Arabische Emiraten vind je op klimaatinfo Emiraten

Zonvakantie
Op de Emiraten zonkalender kun je per maand zien hoe geschikt de Verenigde Arabische Emiraten is voor een zon, zee- en strandvakantie. Ook kun je op zonkalender.nl per maand zien welke andere zonbestemmingen geschikt zijn voor de betreffende kalendermaand.

klimaat en weer toegelicht
Klimaatgegevens zijn gebaseerd op de registratie van het weer gedurende een langere periode (dertig jaar). De klimaatcijfers die daaruit voortvloeien zijn langjarige gemiddeldes. Op basis van deze cijfers kan het klimaat beschreven worden en ingedeeld worden binnen de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger.
Het weer is een momentopname waarbij vooral de temperatuur, het weerbeeld, de wind, de neerslag en de zonneschijn van een bepaald moment weergegeven wordt. De weersverwachting is een voorspelling op basis van computermodellen in combinatie met meetgegevens. De weersverwachting kan redelijk nauwkeurig zijn, maar de kans dat de experts er compleet naast zitten is altijd aanwezig, zeker in gebieden en periodes dat het weer een grillig karakter heeft.
meer over het klimaat & weer van de Emiraten
het klimaat van de Verenigde Arabische Emiraten
zonkalender Emiraten
... meer handige sites

© landen.net ● ons cookiebeleid

kies je bestemming


zoeken

Aangepast zoeken

aanbiedingen